top of page

BARE VENT TIL JEG FÅR BEDRE TID….Hvor mange ganger sier vi til oss selv, vi skal bare få unna det vi holder på med. Skal bare jobbe litt ekstra. Tjene litt mer, få litt bedre tid, rekker det ikke akkurat nå, har så mye på «tapetet» eller alle andre gode grunner vi har for å ikke stoppe litt opp og være aldri så lite tilstede her og nå. Slenge oppi en kaffekopp på bensinstasjonen i forbifarten, droppe frokost. Spise kan vi ta senere. Lunsj ved kontorpulten eller på vei til ett eller annet viktig. Middag stående på kjøkkendisken. Kaste seg i bilen, for de som har barn i transporttrengende alder. Henting og bringing til alle aktiviteter og tilbud. Kjapp handling på butikken. Kjappe telefoner og meldinger til alle du har glemt / utsatt å kontakte i løpet av dagen. Og til slutt flate ut framfor tv skjermen eller hva du nå velger som rekreasjon og avslapping. Kanskje ett glass vin eller to før vi slukner?


Hvordan tenker vi oss at fremtiden skal bli? Ser vi for oss et liv med god råd, rolige dager og kvelder i solnedgangen. Det er jo ikke umulig. Men ofte blir det ikke slik.

Selv er jeg født på midten av 60 tallet. Altså i forrige århundre. Og jeg blir nok sett på som litt «fosil» av de som er unge og barn av 2000 tallet. På sett og vis så stemmer nok det. Men litt erfaring og kunnskap har jeg vel dratt med meg i løpet av min fartstid.


Jeg har også tenkt at fremfor oss ligger et uendelig hav av tid og muligheter. Eldre mennesker på sykehjem var skrøpelige demente mennesker med rullatorer, dårlig hørsel, kjoleforklær og dressbukser med bukseseler. Når det gjald musikk og adspredelse så var det diverse trekkspillduoer og allsang av skillingsviser. (Ikke for å rakke ned på trekkspillmusikk. Mye bra der også vil jeg tro.) Og for al del.


Men plutselig, helt uten forvarsel så oppdager jeg at mennesker på min egen alder eller der omkring utvikler demens og kanskje til og med faller døde om. Mennesker, som sett i fra mitt ståsted er i sin beste alder. Mennesker med hestehale, gullringer i ørene. (Dette gjelder menn. Hestehale og gullringer har nok vært til stede hos den eldre generasjon lenge, når det gjelder kvinner.) Til og med musikksmaken korresponderer med mine preferanser. Hva i al verden skjedde her? Er det noe jeg har gått glipp av underveis i min reise gjennom livet? Litt bremser har jeg vel hatt på i motsetning til en del andre i mine omgivelser. Men på ingen måte nok ser jeg nå.


Litt kan jeg nok gjemme meg bak oppdragelse og slike ting. Eller som man sier et utslag av arv og miljø. Men jeg må nok raskt og effektivt vurdere hva jeg ønsker å bruke resten av min tilgjengelige tid på. Hva er det som virkelig betyr noe. Her finnes dessverre ingen standardoppskrift. Det som er rett for meg, er kanskje helt på jordet for deg. Der er vi ulike. Heldigvis, litt kjedelig hvis alle skulle gå i takt i de samme uniformene og delta på de samme aktivitetene. Selv om mange forfattere og kursholdere har en genuin tro på at de har funnet den ultimate løsningen. Dessverre, her må jeg nok skuffe deg. Vi må nok ta noen grep på egenhånd hvis vi ønsker en endring.


I boken: Mirroring hands av Ernest Lawrence Rossi så beviser han at alle har en løsning på problemene og utfordringene sine inne i seg selv. Men for å kunne komme til det punktet at vi kan komme i kontakt med vårt eget indre så må vi dra i nødbremsen, for å stjele et uttrykk i fra tog terminologien. Vi må rett og slett stoppe opp. Trekke pusten og være til stede her og nå. Det er bare i nåtiden vi kan gjøre endringer på vår tilværelse. Fortiden har allerede gått fra oss. Med de sorger og gleder den hadde. Framtiden er ikke her ennå. Så skal vi gjøre noe så må vi ta fatt her hvor vi er nå. Det er kun nåtiden vi har mulighet til å forandre. Så er det opp til oss selv. Synes du at du har det bra der hvor du er? Hvorfor endre på noe. Er du misfornøyd så grip sjansen. Den er der bare hvis du tillater det. Du velger selv hvilke ting som er viktige i ditt liv. Men husk bare på en ting. Det å tenke på å foreta en endring av livet ditt er ikke det samme som å gjøre det.En endring begynner nå!

Du bestemmer. Lykke til videre med ditt liv.


5 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page